Jdi na obsah Jdi na menu

Oblečení rybáře: Často podceňované téma

14. 10. 2016

Oblečení rybáře: Často podceňované téma

Článků o technikách lovu je v dnešní době spousta. Dneska bych chtěl přidat pár postřehů na téma rybářovo oblečení. Často si u vody všímám, že v prvé řadě člověk myslí na pěkné vybavení. A oblečení, které zajišťuje pohodlí a komfort u vody, je až na druhém místě. Dnešní obchody jsou plné oblečení a člověk má nespočet možností, vybrat si to co potřebuje. Jak si vybrat, ale to pravé? Můžeme si to rozdělit na tři skupiny. Lidé upřednostňují věci buď v nízké, střední nebo vysoké cenové hladině. Nechci tady tvrdit co je lepší nebo horší. Já chci oblečení za takovou cenu, aby odpovídala cena kvalitě. A to je v dnešní době problém, i když si koupíte bundu nebo kalhoty za x tisíc, tak si člověk není jistý, zda mu vydrží i dalších řeknu 5 let. Jsou levné věci, které Vám vydrží spoustu let, i já takové mám a jsem s nimi spokojen. Ale spoléhat se na bundu nebo na cokoliv jiného za pár korun, že Vás podrží, když jedete někam na výpravu, je celkem riziko. img_20161008_190424.jpg

 

 

 

 

Než se začnu věnovat oblečení, které se mi osvědčilo. Tak bych chtěl říct, že to není nějaká cílená reklama na zmíněné značky. Pouze konstatování toho, jak se mi toto oblečení osvědčilo. Kdysi jsem sháněl lehčí bundu, která nepromokne. Ve Švédsku se mi do rukou dostala brodící bunda od Rapaly. Byla parádně šitá a měla spoustu kapes, hodila se právě jak na brodění, tak na normální nošení k vodě. Mám jí dodnes a v životě jsem pod ní nebyl mokrej.

2015-10-22_19.40.jpg                            img_20161007_213839.jpg

Další oblečení se od značky Pinguin. Jedná se o firmu, která vyrábí outdoorové a campingové vybavení. Jedná se o jednoho z nejstarších českých výrobců v tomto oboru. Historie sahá do roku 1989. Přibližně před 8 lety jsem dostal první kalhoty od této značky. Jmenují se STRATOS jsou 3 vrstvého laminátu s membránou Gelanots XP3L. Vodní sloupec je 30 000 mm H2O. Po těch letech  co je mám a celoročního nošení k vodě nebo na houby, jsou pořád jako nové. A co je hlavní, pořád drží a jsem v suchu i při extrémním počasí. Nedávno jsem si pořídil bundu RESPECT také od Pinguina. A nemohu si ji vynachválit. Pěkně lehká bunda s lepenými zipy a membránou Gelanots XP. Vodní sloupec je u ní 20 000 mm H2O. Co se mi osvědčilo, je odvětrávání v podpaží a sněhový pás. Takže, už Vám tolik netáhne na záda. Je pravda, že si zde trochu připlatíte, ale za sebe mohu jenom doporučit.

1510-kalhoty_pinguin_stratos.jpg1324-bunda_pinguin_respect_orange_xxl.jpg

 

 

 

 

 

(Foto: archiv Pinguin)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář